lauantai 21. marraskuuta 2009

Mitä kotistudio vähimmillään vaatii?

   Kotistudioita on erilaisia. On sellaisia missä ääni saadaan aikaan soittimilla ja ulkoisilla laitteilla (ts. hardwarella), kuten vaikka syntetisaattori tai sampleri. Tähän on kuitenkin toinenkin vaihtoehto ja se on tietokone. Nykyään tietokoneen sisällä toimivat äänilähteet ovat jo kehittyneet hardwaren tasolle eikä niitä siksi tarvitse välttämättä hankkia.

   Eli mitä tarvitset että pääset alkuun?
  • Tietokone (Tietokoneen ei tarvise olla uusinta uutta, mutta useat virtuaaliset soittimet ja syntikat yhtäaikaa käytettäessä vaativat tietokoneelta kuitenkin aika paljon prosessoritehoja ja keskusmuistia. Keskusmuistin osilta 2Gt alkaa olemaan minimi, ettei ongelmia tulisi. Prosessoritehoista sanoisin, että viimeisen 3 vuoden aikana valmistetut koneet ovat tarpeeksi tehokkaita. Lisäksi tietokoneessa tulee olla tietenkin äänikortti.)
  • Tietokoneella musiikinteko-ohjelma, kuten FL Studio tai  Reason. (Näistä kahdesta vaihtoehdosta suositumpi aloittelijoiden keskuudessa taitaa olla FL Studio sen helppokäyttöisyyden takia. Kuka vaan saa pienen harjoittelun jälkeen sillä aikaan musiikkia. Muitakin vaihtoehtoja on ja paljon. Ilmaisiakin ohjelmia on kuten vaikka Audacity )
  • Mikrofoni (Jos haluaa erityisen halvalla päästä alkuun kannattaa käydä vaikka Anttilan topten osastolta hakemassa mikrofoni. Maksaa noin 10 euroa. )
  • Kaiuttimet (Taas jos haluaa halvalla päästä alkuun voi ostaa vähän parempi laatuiset tietokoneen kaiuttimet.)
  • Kuulokkeet (Kuulokkeita tarvitset silloin kun nauhoitat mikrofonilla. Taustamusiikki mikä tulee tietokoneelta ei saa kuulua mikrofoniin, koska se aiheuttaa singnaalikiertoa. Olet saattanut kuulla sitä joskus esimerkiksi live-keikoilla.)
   Siinä taisi olla kaikki mitä vähimmillään tarvitset päästäksesi alkuun. Toivottavasti tekstistä oli jotain hyötyä. Tulen keskittymään jokaiseen osa-alueeseen tarkemmin erillisissä artikkeleissa. Luen mielelläni palautteita ja vastailen kysymyksiin.

-Tommi-

Seuraava artikkeli keskittyy tarkemmin monitoreihin eli tarkkailukaiuttimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti