lauantai 21. marraskuuta 2009

Kotistudio-blogin tarkoitus ja päämäärät.

   Ihan ensimmäiseksi haluan toivottaa sinut tervetulleeksi tähän blogiin. Tulet oppimaan mitä kotistudioon vaaditaan ja miten saat kotonasi aikaiseksi parhaan mahdollisen äänenlaadun. Lisäksi kirjoittelen erilaisista äänitys- ja miksaustekniikoista sekä käsittelen jonkin verran myös akustiikkaa.

   Nykypäivänä kotistudiossa on mahdollista saada aikaan lähes kaupallisen studion äänenlaatu. Kaupallisen studion aloittamiseen vaaditaan vähintäänkin kymmeniä tuhansia euroja, mutta laadukkaan kotistudion voi saada tuhannella eurolla ja paljon halvemmallakin pääsee alkuun. Lähden kirjoittamaan tätä blogia niin sanotusti nollasta ja pyrin siihen, että teksti on mahdollisimman helposti ymmärrettävää. Jos kuitenkin mieleesi herää kysymyksiä artikkeleihin liittyen, voit esittää kysymykset kommentteihin ja täydennän artikkelia sitä mukaan.

   Kotistudio-blogi tulee käsittelemään pääsääntöisesti konemusiikin vaatimia puitteita. Toki näitä asioita voi myös soveltaa muiden musiikin tyylilajien tarpeisiin, mutta en tule keskittymään esimerkiksi rumpujen äänittämiseen juurikaan.

Toivottavasti viihdyt blogin parissa.

-Tommi-

   Ja nyt ensimmäiseen Kotistudio-blogin artikkeliin, joka käsittelee tarkemmin sitä mitä ehdottomasti alussa tarvitset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti