keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Mistä ostaa laitteita ja ohjelmia?

   Tämä on yksi kysymys mikä varmasti tulee eteen ennemmin tai myöhemmin. Monesti ihmiset ajattelee, että ulkomaalaisesta nettikaupasta tilaaminen on iso riski ja takuupalautukset ovat työläitä. Näin ei kuitenkaan omien kokemuksieni pohjalta ole ja hinnoittelu ulkomailla on täysin eri luokkaa suomen musiikkiliikkeisiin verrattuna. Nimittäin jonkinlaisena suuntaviivana voi pitää seuraavaa.
  • Tuote suomessa maksaa yleensä lähes yhtä monta euroa kuin se maksaa amerikassa dollareina.
   Tosin, vähäkin isommasta amerikoista tilatusta tavarasta joutuu maksamaan tullimaksut ja kohtuullisen korkeat postituskulut, mutta EUn maista tilattuna tavaran saa paljon halvemmalla kuin suomen liikkeistä jos tietää mistä etsiä. Pääasiassa itse olen tilannut Thomannin verkkokaupasta, eikä minkäänlaisia ongelmia ole ilmennyt miltein 10 vuoden aikana. Puhelin- ja sähköpostipalveluita saa suomenkielellä ja mahdolliset tuotepalautukset hoituvat yhtä helposti kuin sivustolta tilaaminen. Postikulut suomeen on 20€ riippumatta tilauksen koosta eli voit tilata vaikka useamman kuormalavallisen tavaraa samaan hintaan. Hinnat kyseisellä sivustolla on todella kilpailukykyiset, joskin tämä sivusto on alkanut vähitellen saamaan kilpailioita eli kannattaa etsiä myös muilta vastaavilta sivuilta jos mahdollisesti tuotetta löytyisi vielä halvemmalla.

Muutama tietämäni luotettava verkkokauppa.
  • Thomann.de   (suomenkielistä palvelua ja todella laaja valikoima)
  • Musik-produktiv.com   (suomenkielistä palvelua ja hinnat osittain todella matalia)
  • Dv247.com   (Englannissa ja Palvelu on Englanniksi. Hinnat ovat kohdillaan)
-Tommi-

1 kommentti:

  1. Itse olen havainnut muutaman kerran, että kun ilmoittaa Thomannin hinnan suomalaisessa musakaupassa niin hinta voi olla usein lähes sama + voi kokeilla paikan päällä ja takuuhommat helpompia?(tästä ei kokemusta). Joka tapauksessa kannattaa kilpailuttaa, mielellään suomalaisillekin musakaupoille katetta: jos ei hinta tipu kilpailukykyiseksi, niin sitten Thomannilta, joka toimii oikein hyvin - ja on laskenut soittimien hintoja myös suomessa.

    VastaaPoista